Oblikovanje prostorov

Profesionalno oblikovanje prostorov za prijetno in udobno bivanje

Načrtujete nakup nove kuhinje? Ali želite morda osvežiti podobo vaše dnevne sobe ali spalnice? Opremljanje bivalnih prostorov je vznemirljiva naloga, pri kateri do izraza prideta vaša domišljija in osebni stil, je pa tudi zahteven projekt, poln izzivov, saj je potrebno pri tem upoštevati veliko različnih dejavnikov – od tega, kakšen stil želite, je odvisna izbira barv, materialov in celotnega dizajna, seveda pa ne smete pozabiti na praktičnost razporeditve, čim lažje vzdrževanje, na detajle, ki bodo vašemu stanovanju dodali oseben pečat, in nasploh na vaš prevladujoči način življenja, ki opredeljuje opremo celotnega stanovanja. Za takšne primere imate na voljo kvalitetno oblikovanje. Več o njem pa v nadaljevanju.

oblikovanje

Kako se lotiti opremljanja stanovanja?

Veliko ljudi se opremljanja loteva samostojno, a če želite do popolnosti izkoristiti prostor in vse možnosti, ki so vam v njem na voljo, se pri opremljanju obrnite na strokovnjaka ali arhitekta v salonu pohištva. Ta vam bo svetoval pri izbiri notranje opreme in pomagal, da se boste v novo opremljenem prostoru resnično počutili kot doma. V veliko pomoč vam je lahko tudi 3D oblikovanje prostora, ki ga načrtujete opremiti, saj boste tako dobili dejansko predstavo, kakšna bo končna podoba opremljenega prostora. Preden se podate v pohištveni salon, pa doma ne izpustite naslednjih korakov:

  • Vprašajte se, zakaj želite spremeniti opremo svojega doma – morda je ta zastarela, je razlog povečanje družine, prodaja stanovanja, ali pa ste se na novo vselili in vas čaka prvo opremljanje vaših novih bivalnih prostorov? Glede na poglavitni razlog prilagodite svoje želje in si jih zapišite.
  • Naredite osnutek načrta prenove – katere prostore želite na novo opremiti, koliko finančnih sredstev boste namenili za to in kako se boste celotnega projekta lotili. V našem salonu vam ponujamo celostno svetovanje in vam omogočamo tudi oblikovanje prostorov z računalniškimi programi, da bo odločitev o opremi še lažja.
  • Razmislite o prevladujočem stilu vaše nove opreme – preglejte revije o urejanju in opremljanju notranjih prostorov ter izrežite ali shranite fotografije z idejami, ki so vam najbolj padle v oko in bi lahko pomenile odskočno desko tudi pri vaši opremi doma. Ideje predstavite svetovalcu v salonu pohištva in skupaj boste našli najboljšo rešitev do udobnega bivanja.

3D oblikovanje je ključ do popolno opremljenih bivalnih prostorov

Opremljanje stanovanja je danes podprto s sodobno tehnologijo, zato lahko že pred nakupom pohištva natančno veste, kako bo izgledal opremljen prostor. To omogočajo posebni računalniški programi za izris in oblikovanje prostora s pohištvom, pri čemer se uporabijo dejanske mere, na grafičnem prikazu pa je pohištvo pravih velikosti in morebitni drugi dodatki, barve sten, materiali, napeljave ter okna in vrata. V našem salonu boste deležni celostne obravnave in individualnega pristopa – v sodelovanju s stranko namreč svetujemo pri načrtovanju tlorisne razporeditve, da bo izkoristek prostora kar največji. Nudimo računalniško oblikovanje prostorov za lažjo vizualizacijo in na podlagi tega pomagamo izbrati ustrezno pohištvo. Svetujemo pri izboru materialov in barv, pri čemer upoštevamo tako želje strank kot najnovejše trende in smernice na področju opremljanja interierja. Spodaj navajamo le nekaj od mnogih razlogov, zakaj je predhodno oblikovanje prostorov nepogrešljivo pri načrtovanju opreme stanovanja:

  • omogoča vpogled v različne možnosti postavitve pohištva, kombiniranja barv, materialov in svetlobe, saj je enostavno menjavati komponente v prostoru v primerjavi z realnostjo;
  • 3D vizualizacija natančno oživi sam projekt, prav tako je v tej začetni točki še mogoče spreminjati vse bistvene elemente prostora;
  • s predhodnim izrisom prostora je tudi sam proces nakupa pohištva veliko manj stresen, toliko večje pa je končno zadovoljstvo, za kar poskrbimo v našem prodajnem salonu.

Prednosti, ki jih prinaša 3D oblikovanje prostorov

Za prostor, ki bo funkcionalno izkoriščen in estetsko opremljen, potrebujete veliko mero kreativnosti, prostorske predstave ter smisla za estetiko pri kombiniranju različnih kosov pohištva, materialov in barv. S predhodnim računalniškim oblikovanjem prostora in razporeditve pohištva v njem bo opremljanje veliko lažje, saj ima predhodna vizualizacija številne prednosti:

  • posameznik se lažje vživi v prostor, ki še ni opremljen in si tako lažje predstavlja vse prednosti in morebitne pomanjkljivosti, ki jih prostor nudi
  • tako se izognete morebitnim napakam in neskladnostim glede funkcionalnosti opreme, barvne usklajenosti ali estetske dovršenosti v prostoru, imate pa tudi natančnejšo predstavo o končni velikosti in podobi že opremljenega prostora.
  • 3D oblikovanje izboljša komunikacijo med vami kot naročnikom in arhitektom oz. svetovalcem v salonu pohištva, kar pripomore tudi k skrajšanju in poenostavitvi procesa opremljanja oz. prenove enega ali več prostorov.

S pomočjo vizualizacije ne boste videli le tega, kako bo izgledal prenovljen prostor ali celoten dom, temveč vam bom računalniško oblikovanje pričaralo tudi atmosfero celotnega doma. Velikokrat namreč za večjo spremembo zadostujejo že manjši detajli, nakup posameznega kosa pohištva ali prerazporeditev obstoječih pohištvenih elementov. Zato je pomembno, da se pred začetkom projekta najavite v našem prodajnem salonu, kjer vam bodo prisluhnili usposobljeni strokovnjaki ter pripravili idejne predloge za opremo na podlagi vaših želja in jih tudi izrisali s profesionalnimi računalniškimi programi. Tako bo opremljanje stanovanja za vas prava pustolovščina, ki se je boste še dolgo spominjali, ko boste z bližnjimi uživali v novo opremljenih prostorih.

NASLOV

Kajakaška cesta 40
Ljubljana SI-1000
Slovenija

KONTAKT

T — 01 51 61 663
E — info@planetplus.si

URNIK

pon: 8-16ih
tor - sre - čet: 8-18ih
pet: 8-14ih

PLANETPLUS

Planet Plus, storitve in trgovina d.o.o.

Copyright © Planetplus 2016. All Rights Reserved | Monogram