Načrtovanje kuhinje (na kaj moramo biti pozorni)

VIŠINA JE POMEMBNA

Zelo pomembno je, da snovalci kuhinjo prilagodijo višini uporabnika. Priporočljivo je, da je višina glavne delovne površine 15 do 20 cm nižja od uporabnikovega komolca. Hrbtenici je najbolj prijazno, če ima kuhinja dve delovni višini – če nam prostor dopušča, priporočamo nekoliko višjo delovno površino s kuhinjskim koritom  in nižjim kuhalnim delom.

 Pomembna je tudi višina, na kateri se nahajajo posamezni kuhinjska stroji. Najbolj ergonomsko je, da je pomivalni stroj dvignjen. Pri dvignjeni pečici pa moramo paziti, da ni nameščena previsoko gleda na uporabnikovo višino, saj bi to pomenilo večjo možnost opeklin pri njenem polnjenju in praznjenju.

Zelo pomembno je tudi, da nizke omare izberete take, ki se izvlečejo. Tako vam ni treba počepniti in pogledati v omaro. Za omarice, ki visijo na steni, pa si – če je le mogoče- izberite take, ki se odpirajo navzgor. Tako vam ne bo treba umikati glave pri odpiranju omare.

IZKORIŠČANJE PROSTORA

Tudi v majhni kuhinji je lahko dovolj prostora in nasprotno – v veliki kuhinji nastane pri izbiri napačnih elementov premalo prostora. Načrtovalec kuhinje lahko z izbiro ”inteligentnih” kotnih rešitev, z različno notranjo opremo omar, z uporabo omar različnih globin in vgradnjo izvlečnih omar naredi kuhinjo, v kateri boste lahko hranili vse potrebno.

ELEMENTI V DRUGEM PROSTORU

Velikokrat se zgodi, da zmanjka prostora za vse potrebščine v družinski kuhinji. V ta namen lahko dopolnimo jedilniški oziroma dnevni prostor z ustreznimi dekorativnimi elementi. Proizvajalec EWE jih ponuja v slogu vsake kuhinje.

Touch & Drive

Predstavljajte si, da v rokah držite osem velikih krožnikov, ki jih želite shraniti v velik predal. Pri novi tehnologiji električnega odpiranja se predala le dotaknete s kolenom in ta se gladko in tiho popolnoma odpre. Vanj odložite krožnike in predal narahlo potisnete, da se ponovno brez napak zapre.

Organizacija predalov

Predlagamo vam, da pridobite večjo prostornost tudi z ureditvijo predalov. Kuhinje EWE lahko opremite z različnimi vložki za predale – z vložki za ureditev pribora, začimb, s stojali za steklenice in še in še.

Odpadki

Posoda za odpadke v obliki izvlečnega predala pod kuhinjskim koritom je dobra rešitev, predvsem zaradi preproste uporabe. Na trgu obstaja več sistemov, ki jih lahko vgradimo v kuhinjo. Na osnovi izkušenj svojim strankam svetujemo pri izbiri originalnih izvlečnih posod za odpadke EWE, saj tečejo po originalnih proizvajalčevih vodilih. Ostala vodila se pogosto skrivijo oziroma čez čas postanejo glasna, saj je predal z izvlečnimi posodami za odpadke med najbolj obremenjenimi deli v kuhinji.

 

RAZSVETLJAVA

Pri razsvetljavi kuhinje je najpomembnejše, da jo načrtovalec zasnuje tako, da dobro izkoristi dnevno svetlobo. Največ svetlobe naj bi bilo na najpogosteje uporabljenih predelih kuhinje.

Kljub temu pa vsaka kuhinja potrebuje tudi umetno osvetlitev, ki mora biti funkcionalna in se ujemati z vizualno podobo kuhinje. Med našimi možnostmi lahko strankam ponudimo kar nekaj različnih načinov osvetlitve, ki jo tako ali drugače vgradimo pod viseče elemente: reflektorji iz nerjaveče pločevine, moduli iz aluminija oziroma nerjaveče pločevine ali vgrajeni reflektorji. Strankam pa najpogosteje svetujemo izbiro svetlobnega dna visečih omaric, ki hkrati osvetljuje delovno površino in notranjost omarice. Ker je to ravna steklena plošča, je tudi preprosta za čiščenje. Strankam kot dopolnilo k vizualni podobi lahko ponudimo tudi svetlobno stensko oblogo ali svetlobne police.

Vse omenjene lastnosti in funkcije  vam ponujamo v našem prodajnem programu. Kuhinje Ewe vas gotovo ne bodo razočarale.

NASLOV

Kajakaška cesta 40
Ljubljana SI-1000
Slovenija

KONTAKT

T — 01 51 61 663
E — info@planetplus.si

URNIK

pon: 8-16ih
tor - sre - čet: 8-18ih
pet: 8-14ih

PLANETPLUS

Planet Plus, storitve in trgovina d.o.o.

Copyright © Planetplus 2016. All Rights Reserved | Monogram